De geschiedenis

De geschiedenis van ‘de Lepelaar’

Het begon in 1975 :  De wijk De Kempenaar ontstond. De nieuwe scholen in de wijk De Kempenaar waren Springplank en Het Galjoen (in het huidige gebouw van obs De Lepelaar). In de wijk Schouw opende de school De Bolder. In 1981 brandde de school Het Galjoen totaal af. De kinderen werden een jaar lang in 3 andere scholen op verschillende plaatsen in Lelystad opgevangen. Elke dag werden de kinderen per bus vervoerd. De kinderen van de klassen 4, 5 en 6 moesten per fiets naar obs De Windroos. In een jaar tijd werd Het Galjoen opnieuw gebouwd (het huidige gebouw van De Lepelaar). In 1985 werden de scholen basisschool. De scholen waren inmiddels al volgroeid. Het aantal kinderen was zo groot dat alle lokalen vol zaten. Na 1990 werd het aantal kinderen van de scholen minder. In 1998 moest er worden gefuseerd.  Springplank en de Bolder waren te klein geworden om zelfstandig te blijven bestaan. De nieuwe school heette: o.b.s. De Lepelaar. In het oude gebouw van Springplank zat de bovenbouw en in het oude Galjoen de onderbouw.

Direct in 1998 werd de sloop van Schouw – Oost aangekondigd. Meer dan 100 kinderen zouden gaan verhuizen. Veel kinderen kwamen in woningen in andere delen van de stad terecht. Het gedwongen afscheid van kinderen en ouders ging gepaard met de nodige tranen.  Een aantal van die kinderen bleef naar de Lepelaar komen. Ook een aantal kwam terecht in woningen in de buurt van de school.

Na 2 jaar “Lepelaar”  hadden alle groepen een plaats in ons huidige schoolgebouw. De dislocaties (Springplank en noodgebouw “het Leefnet”) waren niet meer nodig.

In september 2006 werd de uitbouw van onze school in gebruik genomen. Een verbetering waar iedereen trots op is. Een nieuwe ruimte voor het team, de administratie en de directie. En vooral ook een prachtige nieuwe toegang. De school is daarmee klaar voor de opvang van de nieuwe kinderen uit de wijk Hanzepark.