Intermediar Jeugdcultuurfonds en Jeugdsportfonds

Geplaatst op zondag 13 november 2016

Jeugdcultuurfonds Lelystad

In september is in Lelystad het Jeugdcultuurfonds gestart. Het maakt deel uit van het Jeugdcultuurfonds Nederland, een landelijk netwerk van stedelijke en provinciale fondsen.

Het Jeugdcultuurfonds Nederland wil dat alle kinderen lessen op kunst en cultuurgebied kunnen volgen. Ook kinderen uit gezinnen met te weinig geld om de lessen te kunnen betalen. Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat kinderen tussen 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen toch kunnen meedoen.

Alle creatieve activiteiten die door een cultuurinstelling of andere lesgever in Lelystad worden aangeboden kunnen door de stichting betaald worden. Voorbeelden zijn: een instrument leren bespelen, zingen, hiphoppen, ballet, schilderen en fotograferen.

De maximale bijdrage bedraagt € 425,00 voor lesgeld(en eventueel attributen) per kind, per cursusjaar. Zijn er meerdere kinderen in het gezin? Allemaal komen ze in aanmerking voor deze bijdrage.

De aanvraag moet worden gedaan door een tussenpersoon(intermediair). Bij ons op school is dat de directeur. Meer informatie vindt u op de website: www.jeugdcultuurfonds.nl/lelystad